Охранителни камери издали жената, която изхвърли бебето си в контейнер за боклук

OFFNews 30 март 2022 в 09:37 2588 0

Охранителни камери са заснели 21-годишната жена от сливенското село Радецки, която изхвърли бебето си в контейнер за боклук. Мъртвото дете бе открито в кофа за смет в центъра на Димитровград в близост до детска площадка след подаден от граждани сигнал в МВР. 

"То бе оставено най-отгоре. Ние си хвърляме коша и то най-отгоре и се усъмних, че е бебе. Видях бебешка главичка с коса. Жестокост, голяма жестокост, просто не мога да повярвам, че има такива майки, такива жени", каза Деяна Тенчева, която се натъкна на ужасяващата картина, пред БНТ. Тя работи в търговски център наблизо.

Полицията стига до родилката много бързо, защото предишната вечер мъжът, с когото живее, подал сигнал, че от дълго време седи заключена в банята. Когато посетили адреса, жената обяснила, че всичко е наред. След подадения сигнал за трупа полицаите бързо направили връзката и арестували жената. Тя има други две деца - близнаци, които вече са настанени в приемни семейства. Назначени са няколко експертизи, които трябва да изяснят причината за смъртта на новороденото.

"Производството е в много начален етап и тепърва предстои установяването на много съществени обстоятелства, в това число дали изобщо е налице състав на престъпление. Предстои назначаването на множество експертизи, които ще ни дадат отговор в какъв етап на развитие е бил плодът, дали става въпрос за новородено или за мъртвороден плод", обясни прокурорът Лилия Торньова.

Експертизите вероятно ще бъдат готови до дни.

Междувременно полицията в Димитровград работи по друг случай с дете: 9-годишно момче бе простреляно от брат си със законно притежавана въздушна пушка. Няма опасност за детето, което е в болница за наблюдение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !