Напушени и пияни тийнейджъри вилнели из Бургас с газов пистолет

OFFNews 14 август 2019 в 11:35 3757 0

Снимка Александра Маркарян

Напушени и пияни тийнейджъри са вилнели и трошили из Бургас и са стреляли по човек с газов пистолет. Сред групата на възраст между 14 и 19 години имало и момиче. 

Сигнал е получен около 19.30 ч. снощи в Пето Районно управление – Бургас, съобщи МВР. Подаден е от 36-годишен бургазлия за това, че малко по-рано, прибирайки се със семейство си в района на ул. "Копривщица" в комплекса "Лазур" забелязал компания от момиче и петима младежи, единият от които безпричинно счупил прозореца към коридора на къщата му.

Мъжът и баща му настигали буйната компания, последвали обиди и удари към тях. Момче извадило газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36-годишния бургазлия, произвел изстрел към него. Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, в резултат на което компанията се разбягала.

Потърпевшите не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар.

Младежите са задържани с полицейски заповеди за 24 часа – те са от Бургас, трима от които криминално проявени. Изстрелът произвел 18-годишен, а стъклото е счупено от 16-годишен.

При обиск на задържаните у 14-годишното момиче са намерени пистолет и два газови патрона за него.

Младежите са направили пълни самопризнания.

Пробите за алкохол и наркотици на двамата извършители показали употреба на канабис и алкохол. 

Преди появяването си в "Лазур" компанията счупила огледала на коли и заплашила случаен гражданин с газовия пистолет.

Работата по цялостно документиране на престъпните действия на задържаните продължава от служители на Първо и Пето Районни управления - Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови