Мъж убил бившия си пастрок, като го намушкал 38 пъти

OFFNews 09 ноември 2023 в 13:37 1287 0

лента

Снимка БГНЕС

Причината - травма от детството

43-годишен мъж е задържан, след като е намушкал 38 пъти бившия си пастрок в столичния квартал "Обеля". Случаят е от 30 октомври. Днес отМВР и прокуратурата разкриха подробности за убийството. 

Жертвата е имала отношения с майката на заподозрения преди време.

През 1990 г. жилището, в което е убит 72-годишният мъж, е било общинско. В него живеели семейство - двама родители и детето им. Мъжът в семейството починал, а съпругата останала да живее там със сина си. Двамата имали трудности да плащат вноските за жилището, което закупили.

Малко след смъртта на съпруга си, жената се запознала с жертвата на убийството, който казал, че ще ѝ помага. Той поставил условие, че срещу вноските за апартамента иска да му бъде прехвърлена собствеността. Жената се съгласила, но при условие, че после жилището ще остане за сина ѝ.

Малко по-късно жертвата обяснил, че трябва да се направи ремонт на жилището. Жената временно напуснала апартамента със сина си. През това време мъжът сменил ключалките и когато жената се върнала, не успяла да влезе. Повикали полиция, започнали и дела за разваляне на сделката. Майката и синът ѝ нямали възможност да платят на адвокат, за да продължи делото за собствеността.

На 30 октомври задържаният отишъл при мъжа. По първоначална информация жертвата пуснала доброволно 43-годишния, тъй като не са открити следи от взлом. Възрастния мъж извадил нож и опитал да нападне сина на бившата си приятелка. По ръцете на задържания са открити следи от наранявания.

43-годишният взел ножа и нападнал по-възрастния. По тялото на убития са установени редица наранявания, част от които дълбоки рани в областта на сънната артерия и далака.

След убийството мъжът се обадил на майка си и обяснил, че ще трябва да се почиства обект. Взел препарати и се върнал в апартамента, където заличавал следи. Тялото на убития възрастен мъж било завито в няколко одеяла. След това било извадено на една от терасите на жилището, предаде БНТ. 

Преди да изкара тялото на балкона, мъжът опитал да го изкъпе, за да заличи следите. Когато майката видяла тялото, ѝ прилошало, но и двамата не подали сигнал в полицията.

Извършителят не е се е опитал да избяга. Продължил живота си по обичайния начин до деня на ареста

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки