Маскирани обраха зала за хазартни игри в Пещера с мачете

Диана Варникова 16 август 2022 в 14:16 1460 0

Полицейска лента

Снимка БГНЕС/архив

Единият от обирджиите бил познат на полицията, другият - бивш неин служител

Двама маскирани, единият от които стар познайник на полицията, а другият-бивш служител, са обрали зала за хазартни игри в Пещера, но бързо са били разкрити и задържани. 

Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Случката се разиграла рано сутринта в събота. Тогава в игрална зала за хазартни игри в родопското градче нахлули двама млади мъже с маски на лицата.

Единият извадил нож-тип мачете и заплашил 22-годишната служителка в залата. Другият бързо отворил касата и взел сумата от 1000 лева. Секунди по-късно грабителите избягали. След получаване на сигнал за случилото се, периметърът около извършеното престъпление бил блокиран от полицейски екипи на РУ-Пещера. Извършен е щателен оглед на местопроизшествието, като са иззети намерените там следи. Работата по разследването била поета от служители на група „Криминална полиция“. 

В резултат на тяхната усърдност и активни оперативно-издирвателни действия скоро били задържани двама 20-годишни мъже от Пещера. Единият е стар познайник на органите на реда, а другият е бивш служител на фирмата стопанисваща игралната зала. Открито и иззето е и оръжието на престъплението. Криминалистите изясняват съпричастността и на други лица към тежкото престъпление.

Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови