Акция на ''Пътна полиция'' в малките населени места до 20 януари

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2021 в 15:11 1669 0

От днес до 20 януари ще се проведе специализирана полицейка ацкия в малките населени места на страната, съобщи на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

Повечето произшествия от началото на годината са станали именно в малките населени места и по пътищата, които ги свързват. 

Ще се следи за шофьори, употребили наркотици или алкохол, преди да се качат зад волана, както и за неправоспособни водачи. В големите градове също ще има засилено полицейско присъствие. 

От началото на годината произшествията с пешеходци са 54 и това налага да се работи в тази пососка, каза Близнаков. 

Над 13 хиляди различни нарушения са установили за 5 дни от Пътна полиция. Санкционираните пешеходци са 747, а водачите, непропуснали пешеходци - 75. Общо 66 души са шофирали под въздействието на наркотици, а 117 са били пияни зад волана. Проверени са над 34 000 превозни средства.

Случаите на превишена скорост са 18 хиляди. 

"Във връзка с влошената метеорологична обстановка продължават полицейските екипи да следят за участъци, където се очакват заледявания, заснежавания. Знаете многото случаи с паднали клони и дървета по пътищата", каза още Лъчезар Близнаков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови