Рак покоси звездата от "Х-Мен" и "Оцелял" Адан Канто само на 42 г.

OFFNews 10 януари 2024 в 15:13 5458 0

Канто

Снимка Getty images

Адан Канто

Актьорът Адан Канто, известен от американски телевизионни предавания като "Оцелял" и филми като "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", почина на 42-годишна възраст. Звездата от мексикански произход е страдал от рак на апендикса, съобщи неговият агент, цитиран от Би Би Си.

Канто беше съветник по националната сигурност в "Оцелял" заедно с Кийфър Съдърланд, който отдаде почит на актьора с "такъв прекрасен дух".

Във филма X-Men от 2014 г. Канто изигра мутанта Сънспот, а колегата му Хали Бери по-късно го включи във филма си Bruised. Актрисата и режисьор написа в Instagram: "Моят скъп и сладък приятел Адан току-що придоби криле. Завинаги, завинаги в сърцето ми."

Съпругата на Канто Стефани Ан публикува снимка на двойката, пасаж от Библията и думите: "Завинаги, мое съкровище Адан, ще се видим скоро."

В изявлението на агента Дженифър Алън се казва: "Адан притежаваше дълбочина на духа, която малцина познаваха. Онези, които го зърнаха, бяха променени завинаги. Той ще липсва на много хора."

В посланието си Съдърланд добавя: "Като актьор желанието му да се справи добре, да бъде велик и след това да се справи още по-добре беше наистина впечатляващо и той ще ни липсва много. Съкрушен съм и за съпругата му Стеф и двете му малки деца. Адан, почивай в мир."

Канто играеше Арън Шор в "Designated Survivor", който се излъчваше по мрежата на ABC през 2016 и 2017 г., преди да бъде взет от Netflix за трети и последен сезон.

Партньорката му Маги Кю написа: "Прекрасен приятел... Ти си човек от онова ниво, което Холивуд дори не заслужаваше. Доброта, топлота и щедрост на духа - пълна отдаденост на семейството ти и винаги правиш правилното нещо. Никой не е имал твоя морален компас, нито дори се е доближавал до него. Не разбирам това. Всеки, който те е познавал, е бил щастливец. Това е всичко, което знам."

Италия Ричи, актриса от "Оцелял", написа, че е "напълно изгубила ума и дума".

"Той беше най-силният човек, когото познавам, във всеки смисъл на думата и съм толкова ядосана, че това се случи. Никой не заслужава това, най-малко този сладък, блестящ, мил и нежен човек... Толкова съжалявам за всички, които са наранени от тази опустошителна загуба, и съм съкрушена за семейството му. Винаги ще бъде в сърцето ми."

През 2022 г. Канто продължи да се снима като гангстера Арман Моралес в криминалната драма на Fox "Чистачката".

"Той винаги ще бъде нашият Арман. Адан Канто, споменът за теб ще бъде ценен завинаги", посочиха от Fox.

В съвместно изявление Fox и Warner Bros Television го определят като "прекрасен актьор и скъп приятел".

"Съвсем наскоро той блесна на екрана в "Чистачката" с мощно изпълнение, което демонстрира неговия артистизъм, диапазон, дълбочина и уязвимост. Това е неописуема загуба и ние скърбим заедно със съпругата му Стефани, децата и близките му. Адан ще ни липсва изключително много", се казва още в изявлението.

Канто направи своя пробив в САЩ в трилъра на Fox The Following с Кевин Бейкън през 2013 г., а след това се появи в ситкома на ABC Mixology и драмата Blood & Oil.

Той се появява и в ролята на колумбийския политик Родриго Лара Бонила в сериала Narcos на Netflix, а филмовите му заслуги включват шпионския трилър Agent Game през 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки