Най-бляскавата вечер на червения килим (галерия)

Ивайла Сопотенска 26 април 2021 в 14:22 3126 0

Снимка Getty Images

Холивудските звезди отново впечатлиха с бляскави тоалети на 93-тото връчване на наградите Оскар.

Обикновено провеждани през февруари, Оскарите бяха изместени с повече от два месеца с надеждата, че разхлабването на ограниченията на COVID-19 ще позволи по-голямо събитие. Тази година церемонията се провеждаше на няколко места - гарата "Юниън стейшън" в Лос Анджелис, както и обичайния дом на наградите - театъра "Долби тиатър". На всяка от локациите беше позволено да се съберат до 170 души.

Имаше специална организация и за номинираните от други страни, които не можеха да присъстват - хъбове в Париж и Лондон.

Тъй като участниците не трябваше да носят маски за пред камерите и показаха тоалети от някои от най-големите модни имена, на червения килим усещането беше като за нормално събитие в края на до голяма степен виртуалния сезон на филмовите награди.

Организаторите се отказаха от събитие, фокусирано върху Zoom, затова звездите минаха по "социално дистанциран" червен килим - макар и по-къс от предишните години - където чакаше малка група фотографи.

Докато някои бяха по-небрежно облечени (като победителката в категорията най-добър режисьор Клоуи Жао, която съчета роклята си с висока яка с бели маратонки), повечето от присъстващите се възползваха от възможността да се облекат за пред камерите със смели цветове и искрящи рокли.

Сред най-впечатляващите в златно бяха Андра Дей в рокля на Вера Уонг и Кери Мълиган в тоалет на Валентино в две части.  

Лора Дърн събра погледите с пищен тоалет на Оскар де ла Рента със семпла горна част и пера.

Красивата бяла рокля на Мария Бакалова беше от френския моден бранд Луи Вюитон и е направена от 100 метра тюл.

Зендая беше в яркожълт тоалет на креативния директор на Валентино, съчетана с диаманти от Bulgari на стойност 6 милиона долара.

Аманда Сейфрид, която беше номинирана заедно с Мария Бакалова в категорията за най-добра поддържаща женска роля, беше с впечатляваща червена ярка на Армани. 

На червено беше заложила и актрисата Рийз Уидърспуун. Нейният тоалет беше на Диор. 

Кристиан Диор е любимата модна къща на Глен Клоуз и нейният син тоалет също беше тяхно дело.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови