Издигнаха статуи на Мик Джагър и Кийт Ричърдс в родния им град (снимки)

OFFNews 10 август 2023 в 11:43 3667 0

Снимка Getty Images

Рок легендите Мик Джагър и Кийт Ричардс бяха почетени в родния си град Дартфорд с двойна статуя в чест на музикалните им постижения с рок групата Роулинг Стоунс, съобщи ДПА.

Двойната бронзова скулптура е наречена "Бляскавите близнаци" и изобразява главният вокал на групата Джагър, който пее на микрофон, а Ричардс свири на китарата си. Родният град на двамата се намира в графство Кент, намиращо се югоизточно от Лондон.

Скулптурата е създадена от Ейми Гудман по поръчка на общинския съвет на Дартфорд и бе открита вчера. Тя заяви, че изработването на двойната статуя е един от върховете в кариера ѝ и заяви, че преживяването е много вълнуващо.

"Изненадан съм колко оживени и динамични са те всъщност. Можехме да имаме старомодна изправена статуя, но става дума за Мик Джагър и Кийт Ричардс, а те не стоят на едно място, така че и нашите статуи са раздвижени", коментира председателят на Съвета на Дартфорд Джереми Кайт.

Мик Джагър и Кийт Ричардс се започнават още като съученици в Дартфорд и основават "Ролинг Стоунс" през 60-те години - годините на друга легендарна британска рок група - "Бийтълс". Групата се превръща в една от най-популярните и трайни банди на рок епохата.

Само част от хитовете им са (I Can't Get No) "Satisfaction", "Paint It Black", "Gimme Shelter", "It's Only Rock 'n' Roll, (But I Like It)", "Honky Tonk Women", "Start Me Up" и "Sympathy For The Devil".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки