Харви Уайнстийн е обвинен в още шест сексуални престъпления

Ако го признаят за виновен, ще бъде осъден на 140 години затвор

OFFNews Последна промяна на 03 октомври 2020 в 13:50 3806 0

Шест нови обвинения за сексуален тормоз и изнасилване повдигна прокуратурата на Лос Анджелис срещу продуцента Харви Уайнстийн, предаде БТА.

Уайнстийн в момента излежава присъда в затвор в американския щат Ню Йорк. Обвинен е за изнасилване на две жени и за сексуално насилие срещу още три през 2004 г.-2013 г. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на 140 години затвор или доживот.

През март продуцентът беше осъден на 23 години затвор по обвинение в сексуално насилие. В края на февруари съдебни заседатели признаха Уайнстийн за виновен за престъпен сексуален акт над две жени. Той бе признат за невинен по два случая на изнасилване, за които го грозеше доживотен затвор.

Продуцентът винаги е отричал да е правил насилствен секс.

"Благодарна съм на първите жени, които съобщиха за такива престъпления и чийто кураж даде сила на други да проговорят. Желанието на тези допълнителни жертви да свидетелстват срещу влиятелния преди човек ни дават допълнителни доказателства за изграждане на силно наказателно дело", каза окръжният прокурор Джаки Ласи.

Прокуратурата в Лос Анджелис е започнала процедура, с която продуцентът да бъде прехвърлен в града, за да бъде съден.

Присъдата на Харви Уайнстийн в Ню Йорк беше приета като победа за движението #Аз също. Досега почти 90 жени са отправили обвинения срещу него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови