Детектив уличи оръжейничката на филма ''Ръжда'' за фаталния изстрел на снимачната площадка

Искра Ангелова 29 февруари 2024 в 12:42 2871 0

Хана Гутиерез-Рийд

Снимка Getty Images

Хана Гутиерез-Рийд

Показания на детектив от Ню Мексико уличиха допълнително оръжейничката на филма "Ръжда" за смъртта на операторката Халина Хъчинс, настъпила на снимачната площадка, съобщиха световните агенции.

Показанията пред съда разкриха, че Хана Гутиерес е идентифицирала като свои кутия с патрони и патрондаш. Това потвърждава теорията на прокуратурата, че именно Гутиерес е внесла бойни патрони на снимачната площадка.

Бойните патрони са строго забранени на снимки.

Халина Хъчинс беше застреляна фатално от актьора Алек Болдуин на 21 октовмри 2021 г. Болдуин пледира невинен по обвинението в непредумишлено убийство. Съдебният процес срещу него е насрочен за 10 юли.

Детектив Александра Хенкок свидетелства пред съда, че на 9 ноември 2021 г. полицията е разпитала Гутиерес, която е идентифицирала кутия, намерена на снимачната площадка, като своя. В тази кутия и в патрондаш са намерени бойни патрони.

Халина Хъчинс загина, след като Гутиерес е заредила един от бойните патрони в револвера, с който се е снимал Болдуин. При стрелбата беше ранен режисьорът Джоел Соуса.

Адвокатът на Хана Гутиерес твърди, че според показания на клиентката му патроните са били донесени от реквизитора Сет Кини. По думите на оръжейничката тя е донесла две кутии с халосни патрони и патрондаш, използвани при снимките на друг филм, по който е работила - The Old Way, на снимачната площадка на филма "Ръжда".

Според детектив Хенкок няма доказателства, че реквизиторът е внесъл бойни патрони на снимачната площадка на "Ръжда".

Ако бъде призната за виновна в непредумишлено убийство и укриване на доказателства, оръжейничката Хана Гутиерес може да бъде осъдена на три години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!