Ален Делон е под съдебна защита

OFFNews 30 януари 2024 в 10:28 3073 0

Ален Делон

Снимка Getty Images

Ален Делон

Ален Делон е поставен под съдебна закрила на фона на опасенията за здравето и благосъстоянието му. Както OFFNews вече писа, 88-годишната икона преживява трагични старини, тъй като децата му се карат за медицинските и жилищните му условия.

Френските медии съобщиха в понеделник, че съдия по настойничеството е взел решението тази седмица.

Заповедта за правна защита няма да повлияе на ежедневието на Делон, но не му позволява да продаде голям актив и ще осигури представител на трета страна, който да помага на актьора при избора на подходящо медицинско лечение и лекари.

Заповедта за правна защита идва на фона на публична разправия между най-големия син на Делон - Антъни, от френския модел Франсин Кановас, и дъщерята и сина Анушка и Ален-Фабиен, от холандския модел и телевизионна водеща Розали ван Бримен.

Публичното хвърляне на кал заради противоположните им възгледи за здравето и бъдещето на Делон за първи път попадна във френските заглавия в началото на януари след интервю за Пари Мач", в което Антъни изрази опасения за здравето на баща си, заявявайки, че има "големи рискове" през 2023 г. да бъде "последната му Коледа".

Иконичната звезда от "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Басейнът", "Зоро", "Двама мъже в града" Делон е в лошо здравословно състояние, след като получи инсулт през 2019 г.

Антъни Делон обвини по-малката си сестра Анушка, че е държала него и брат му в неведение за поредица от когнитивни тестове, предприети от Делон в швейцарска клиника от 2019 до 2022 г., които разкриват влошаване на когнитивните способности.

Адвокатът на Делон Кристоф Айела би тревога няколко дни след декларацията на "Пари Мач", като заяви, че Антъни внезапно е оттеглил конвенционалното медицинско лечение, въведено за баща му от швейцарската клиника и "го лекува със сокове".

"Антъни Делон е решил да лекува болестта на баща си с плодов сок и зеленчуци, предписани от натуропат", каза той.

Адвокатът на Антъни и Айела изпратиха писмо до прокурора в градчето Монтаржи в долината на Лоара, близо до селището Души, където Делон живее в замък от XIX в., с молба да бъде поставен под съдебна защита по различни причини.

В заповедта за правна защита се посочва, че поради разногласията между децата на Делон е било необходимо да се назначи "неутрален и безпристрастен" съдебен агент за защита на пълнолетни лица, който да оказва съдействие на актьора.

Децата на Делон приветстваха заповедта в отделни изявления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика