Звездите ни в биатлона останаха без пушки

Димитър Андреев 10 март 2017 в 09:30 2180 0

Без пушки останаха българските топбиатлонисти Владимир Илиев и Красимир Анев преди старта от поредния осми кръг за Световната купа във финландския зимен център Контиолахти. Четирите оръжия, по две за всеки, са се изгубили по пътя от Република Корея към Европа, пише "24 часа".

През миналата седмица в Пьончан се проведе седмия кръг за Световната купа. Владо и Краси пристигнаха в Корея от Сочи, където участваха на световните военни игри. Затова за тях беше изготвена програма за пътуване, различна от тази на останалите национали. Анев и Илиев пристигнаха във Финландия от Франция и до късно снощи от пушките им нямаше и следа.

Те са готови с резервен вариант за днешното състезание на 10 км. В багажа на Владо има един приклад и той ще вземе цев от някоя от дамите ни. Анев пък се е разбрал със словашки състезател да ползва негова пушка.

Проблемът е огромен, тъй като всеки биатлонист е свикнал с оръжието си. Като се прибави и умората от дългото пътуване, положението пред нашите не е добро.

На Владо и Краси се надяваме да придвижат страната ни до топ 10 в генералното класиране по нации, което ще ни даде още една квота за Световната купа през новия сезон. В момента нашите вървят 11-и. Следващата седмица в Холменколен, Норвегия, пък е финалът на сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови