Стефка Костадинова видя олимпийска титла за Радо Янков

OFFNews 06 февруари 2017 в 09:14 1901 0

Великата ни атлетка Стефка Костадинова, която е шеф на БОК, изпрати специален поздрав до победителя за Световната купа по сноуборд в Банско Радослав Янков. Момчето от Чепеларе взе и второ място в паралелния слалом вчера след титлата в петък. Стефка пожела олимпийска титла за Радо след година в Пьончан.

"Правите нещо уникално и изключително ценно за издигане на националното ни самочувствие. Приемете искрени поздравления за позитивните емоции, които доставихте на българския народ по време на стартовете за Световната купа по сноуборд в Банско.

Възхитени сме от невероятния прогрес, от професионализма и класата, които демонстрирате. Не са много случаите, когато наш спортист показва подобно превъзходство, увереност, талант и постоянство.

Знайте, че Вашите победи са причина милиони наши сънародници да се чувстват горди и значими като българи. С радост припомняме, че първия голям успех в сноуборда постигнахте точно преди 10 години със спечелване на титлата от Европейския олимпийски младежки зимен фестивал в Хака, а днес вече сте част от световния елит и при мъжете.

Остани все така напорист, ведър, позитивен, изпълнен с енергия и борбеност, която заразява всички край теб. Продължавай с подобна класа и упоритост да повдигаш духа и самочувствието на българина. Бъди все така целеустремен към световния връх. Твоят път се превръща във вдъхновение за много деца и е поредно доказателство за силата и таланта на българската нация," се казва още в приветствието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо