Сани Жекова: Никой не е застрахован от падане... от болка

OFFNews Последна промяна на 07 април 2018 в 13:40 19336 0

Снимка Facebook: Alexandra Jekova

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова сподели в студиото на "Тази събота" по bTV, че все още не е готова да напусне любимия си спорт.

Софиянката претърпя неприятен инцидент в средата на март, който преждевременно прекрати състезателния й сезон. Със сълзи на очите, Жекова разкри, че преминава през много труден период. Тя обаче е категорична, че ще преодолее и тази болка.

"Имам много неща, за които съм благодарна. След този инцидент, някак ги преосмислих. Оцених колко важна е обичта на хората, подкрепата на семейството, на приятелите, на екипа, с който работя, на колегите си. Много често като атлет съм изправена пред много тежки ситуации, при които просто не успяваш да се събереш.

Поддаваш се на емоциите. Този момент ми напомни, че не е хубаво да губиш силата, баланса, фокуса. Нормално е всеки да допуска грешка, никой не е застрахован от падане... от болка. Това е част от пътя. Боли ме като падам, но както Ивет Лалова казва: "Счупеното място винаги става по-силно".

Болката се забравя, не е хубаво да свикваш с нея. В моя случай не е много леко, защото както във всеки травматичен спорт, аз трябва да премина през тези неща. Не е нещо, към което човек се адаптира лесно и бързо, но се справям, защото трябва.

Това е част от професията ми. Все още не съм се отказала, но не съм се възстановила на 100%. С времето всичко се лекува. Не се отказвам. Това е решение, което е продиктувано от сърцето и не може да се вземе с лека ръка", каза Жекова.