Сани Жекова смята да приключи със сноуборда

OFFNews Последна промяна на 27 март 2018 в 16:41 23196 0

Снимка Снимка Facebook: Александра Жекова

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова все още не е решила дали ще продължи състезателната си кариера. 30-годишната софиянка сподели, че е амбицирана да участва в световното първенство през 2019 година, но има много други фактори, които могат да я накарат да се оттегли.

"Това е тема на моите мисли от известно време насам. Изправена съм пред различни възможности и трябва да взема важни решения в живота си. Трябва да избера дали да продължа да бъда състезател, дали да се насоча към треньорство, към семейство или към някое от десетките неща, които са ми интересни.

Предстоят ми важни решения, но все още не знам дали съм готова за тях", каза Жекова на пресконференция, на която получи наградата си за спортист на месец февруари. Гаранция никога не може да има. Много бих искала да участвам на световното в САЩ догодина, тъй като останах четвърта на последните две световни първенства.

Така че за мен това е стимул и фокус на този етап. Но трябва да мине малко време, за да взема ясното решение какво ще правя, защото спортът е свързан и с много лишения и много голяма концентрация. За да успееш, трябва да имаш един огън и един драйв, който е насочен само в една посока. Всичко друго трябва да остане на заден план. Затова решението е важно", каза Жекова.

Жекова беше най-добре представилият се българския спортист на втора поредна зимна олимпиада. Тя завърши шеста в големия финал на бордъркроса в Пьонгчанг, а четири години по-рано в Сочи зае пета позиция и се размина за малко с медала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови