Русия пред изхвърляне от биатлона

OFFNEWS 16 декември 2016 в 13:33 5942 0

Националите на Русия по биатлон може да бъдат дисквалифицирани до края на сезона, ако се докажат твърденията в доклада на Световната антидопингова агенция, че 31 руски състезатели са приемали забранени вещества.

От международния съюз по биатлон са получили списъка и ще вземат решение до Коледа. Много състезатели от други страни, начело със звездата Мартен Фуркад призоваха за бързи и радикални мерки срещу измамниците.

Дори и в Русия са потресени от броя на уличените. Бившата биатлонистка - двукратната олимпийска шампионка Ана Богалий - Титовец нарече случващото се "сюреализъм".

"Ако действително допингът в нашия спорт е взел такива размери, то това е наистина печално. За мен проблемите са в детско-юношеския спорт, където не се провежда почти никакъв контрол. Треньорите трябва да разберат, че здравето на децата е на първо място, а след това резултатите.

Ще ми се да не вярвам, но не очаквам нищо добро от решението на ИБУ. И преди сме имали хванати с допинг, но са били единични случаи,а това сега е ...нямам думи", коментира Богалий.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови