Пинтюро стана легенда във Франция

OFFNEWS 07 януари 2017 в 16:13 2580 0

Алекси Пинтюро спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен център Аделбоден и се превърна в легенда в родината си.

Той финишира за 2:23.99 минути, за да запише третата си победа за сезона и общо 19-а победа в кариерата си, с което изпревари Жан-Клод Кили и стана французинът с най-много победи в стартовете за Световната купа. На Кили му бяха необходими само 15 месеца, за да запише впечатляващите си 18 победи, докато на Пинтюро му отне малко повече време -4 години и 30 дни.

"Жан-Клод си е Жан-Клод, той е гигант в сравнение с мен", каза скромно Пинтюро, който беше най-бърз в първия манш с 1:12.91 минута, а във втория успя да запази малка част от преднината си, за да триумфира.

На второ място само на 4 стотни от секундата завърши носителя на Големия кристален глобус за последните пет сезона Марсел Хиршер (Австрия). Така той записа подиум номер 100 за Световната купа, с което се изравни с Марк Жирардели (Люксембург) на второто място във вечната ранглиста.

Лидер със 155 класирания в топ 3 е легендата Ингемар Стенмарк от Швеция.  Хиршер направи страхотно второ спускане и се доближи максимално до французина, но така и не успя да го изпревари.

Трети на 1.94 секунда завърши Филип Шьоргхофер (Австрия), който записа първи подиум за сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови