Младежка зимна олимпиада в София става все по-реална

OFFNews 10 октомври 2018 в 14:10 3533 0

Снимка БОК

Българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК. Мисията е възможна и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една успешна кандидатура на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024.

Това станя ясно след срещата на президента на БОК Стефка Костадинова, вицепрезидента Любо Ганев и генералният секретар Белчо Горанов с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. На срещата бе и министърът на младежта и спорта Красен Кралев и директорът на дирекция "Европейски програми, проекти и международно сътрудничество" в ММС Виктория Славкова.

Цялата българска делегация проведе после едночасова среща с техническия екип на МОК, който ще ни консултира при подготвянето на кандидатурата на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024 г.

След това Кралев и Стефка Костадинова бяха приети от президента на МОК Томас Бах, с когото продължиха разговорите, започнати в София през септември. Делегацията ни проведе и работна среща с ръководството на Международната федерация по ски (ФИС), на която присъстваха и членове на организационния комитет на Зимните младежки олимпийски игри през 2020, които ще се състоят в Лозана, Швейцария.

От срещите стана ясно още, че бюджетът за оперативните разходи за провеждането на Игрите възлиза между 30 и 40 милиона евро, уточняват в съобщение на ММС. Министър Кралев проведе и дълга среща и с генералния директор на МОК Кристоф Де Кепер и вицепрезидента на МОК проф. Угюр Ерденер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови