Маркета Давидова спечели спринта, първата четворка се събра в рамките на 4.2 секунди

OFFNews 24 януари 2019 в 18:38 1850 0

Маркета Давидова триумфира в спринта на 7.5 километра за Световната купа по биатлон В италианския курорт Антхолц-Антерселва.

Това е и първа победа за чехкинята в тази надпревара. Втора и трета на почетната стълбичка се качиха съответно финландката Кайса Макарайнен и Марте Олсбу Рьойсланд от Норвегия.

Състезанието бе доста оспорвано, като първите четири в крайното класиране се събраха в рамките на едва няколко секунди. Времето на Давидова на финала бе 21:40.7 минути, а само на 1.7 секунди зад нея остана Макарайнен, която допусна една грешка в стрелбата.

Ройзеланд също пропусна една мишена и изостана с 3.5 секунди от Давидова. Германската звезда Лаура Далмайер бе безпогрешна с пушката, но финишира четвърта на 4.2 секунди за чехкинята. 

При българките Десислава Стоянова допусна две грешки и завърши с 2:13.6 минути изоставане, което я остави на 58-мо място, даващо право на участие в преследването в събота. Даниела Кадева и Емилия Йорданова също сбъркаха на два пъти и останаха на 70-о и 72-ро място.

В генералното класиране за Световната купа след 13 от 26-те състезания води Доротея Вирер (Италия) с 532 точки. Италианката завърши на осмо място в спринта. Втора в подреждането е сънародничката ѝ Лиза Витоци с 520 точки, докато трета с 460 пункта е словачката Паулина Фиалкова.

В генералното класиране за Малката световна купа в спринта лидер продължава да бъде Витоци с 220 точки пред сънародничката й Вирер с 201, а трета е Кузмина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови