Краси Анев ще става баща

OFFNews 29 юли 2017 в 09:57 2484 0

Един от двамата топбиатлонисти на България - Красимир Анев, ще има допълнителен стимул в предстоящия олимпийски сезон. 30-годишният самоковец очаква да стане баща преди началото на кампанията.

Неговата приятелка е бременна. Така Краси ще стартира важния сезон като баща, информира "24 часа". През февруари следващата година предстоят олимпийските игри в южнокорейския град Пьончан.

С оглед на възрастта на Анев, той се намира в пика на кариерата си. За това говорят и резултатите му в предишната кампания.

На световното първенство в австрийския зимен център Хохфилцен българинът стана 6-и в спринта, а в преследването завърши на 7-а позиция. Мястото му в топ 8 и на двете дисциплини дава надежди за добро представяне и в Пьончан.

В общото класиране за световната купа Краси завърши на 26-о място, а на европейското спечели сребро и бронз. За доброто му представяне заслуга имаше и отличната му стрелба. В световната купа той свали 89% от мишените.

В същото време стана ясно, че Краси ще е единственият, който ще представя България на планетарния шампионат по летен биатлон. Той ще се проведе в Чайковски (Рус) от 24 до 27 август. Останалите национали ще бъдат на лагер в германския зимен център Руполдинг през следващия месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови