Коукалова възхитена от Домрачова

OFFNEWS 14 ноември 2016 в 15:20 3627 0

Чешката биатлонистка Габриела Коукалова изрази възхищението си от бързото завръщане на Дария Домрачова на пистата само месец и половина, след като стана майка за първи път.

Носителката на Световната купа за отминалия сезон признава, че тя лично не би постъпила така, защото не иска да се лишава от радостите, които носи майчинството за една жена.

"Възхищавам й се като на спортист, но смятам, че в живота има и по-важни неща от биатлона. Според мен майчинството дава една нова перспектива и гледна точка за живота. Нормално е за жените вече да има други приоритети. Понякога това им се отразява и в състезанията. Има и други примери.

Достатъчно е да си припомним за Мари Дорен Абер, която се завърна след раждане и само няколко месеца по-късно стана световен шампион. Аз лично не бих се завърнала толкова бързо в спорта.

Дори се съмнявам, че въобще бих се завърнала след подобна пауза", коментира Коукалова, която миналата зима спечели Световната купа с моминското си име Соукалова, но след сватбата с бадминтониста Мартин Коукал промени фамилията си.

Съпругът на Домрачова - норвежката легенда Оле Ейнар Бьорндален, подкрепя решението й да се завърне и дори и я поощрява да си възвърне старата форма.

"Всичко е въпрос на планиране на времето. По време на сезона биатлонът е много важен, но когато се прибера у дома - семейството става първостепенно. Искам да бъда добър баща, да давам правилните съвети за живота на дъщеря си и да си прекарваме времето весело", коментира Бьорндален.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови