Кънкобегач разпали скандал между Русия и Холандия

OFFNews 08 юни 2017 в 18:18 2179 0

Двукратният олимпийски медалист и четирикратен световен шампион в бързото пързаляне с кънки от Холандия Кун Вервей разпали скандал в родината си с решението да се готви за олимпиадата в Пьончан догодина съвместно с руския национален отбор в този спорт.

Вервей беше обвинен в национално предателство към спорта, който е религия в Ниската земя. 26-годишният спортист в интерес на истината беше оставен без особен избор, тъй като от месеци тренира самостоятелно след напускането на отбора си Корендон и оттогава не е печелил нищо значимо.

Той направи опит да се включи към отбора на Япония с треньор холандския специалист Йохан де Вит, но местния олимпийски комитет блокира желанието му.

Така той намери пристан в Русия, където главният треньор на отбора Константин Полтавец откликна на молбата му.

"Имаме какво да научим един от друг. Кун е изпитан боец в отборните състезания и ще помогне на нашите момчета", казва Полтавец.

На коренно противоположно мнение е легендата на Холандия в този спорт Ербен Венемарс.

"Руснаците са много подли, не разбирам защо Кун се замесва с тях, вместо да помогне на холандските момчета. Той е талантлив и пример за подражание. Не съм убеден, че ще се опази чист от допинг. Федерацията трябва да направи всичко, за да го спре", казва шесткратният световен шампион и двукратен олимпийски медалист пред местните медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови