Янсруд спечели Супер-Г в Санта Катарина

OFFNews 27 декември 2016 в 14:27 3388 0

Норвежецът Киетил Янсруд спечели старта от супергигантския слалом за Световната купа в Санта Катерина, Италия.

Янсруд се пусна със седми стартов номер и се възползва по отличен начин от информацията, която получи, докато гледаше спусканията на алпийците преди него, и финишира за 1:30.88 минути.

От предимството на стартовия №1 не успя да се възползва Адриен То, който остана далеч зад Янсруд - едва 20-и.

Местният любимец Кристоф Инерхофер също не успя да намери най-добрата си скорост на тежкото в началото трасе (силен вятър и сянка), за да завърши на 1,80 секунди от победителя.

Подиумът зад Янсруд допълниха австриецът Ханес Райхелт, на 0,6 секунди, и италианецът Доминик Парис, на 0,65. Парис записа и най-високата скорост по трасето, като разви 127 км в час, но Янсруд го изпревари с техника. Това беше трета победа в супергигантския слалом за норвежеца от началото на сезона.

Микаела Шифрин пък спечели по категоричен начин гигантския слалом за жени от световната купа по ски-алпийски дисциплини в Земеринг, след като завърши с почти секунда пред преследвачките. Това е втора победа за американката на австрийска писта, благодарение на което тя запази първото си място в генералното класиране.

21-годишната Шифрин водеше и след първото спускане, а нейният комбиниран резултат в крайна сметка остана 2:01.81 минути - с 0.78 секунди пред французойката Теса Уорли. Трета при 1.09 секунди пасив срещу победителката остана италианката Мануела Мьолг, а четвърта беше швейцарката Лара Гут, която е втора в генералното класиране. Тя изостава с 55 точки от американката в подреждането.

Шифрин има вече 24 победи за световната купа, като само две от тях са в гигантския слалом, а всички други - в слалома. Първата й в дисциплината беше спечелена в Зьолден през 2014-а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови