Световна шампионка тренира за Лондон в Борисовата градина

Юлиуш Висожински 16 юли 2012 в 21:44 2958 0

Любов Шулика. Снимка: Сергей Антонов
Любов Шулика. Снимка: Сергей Антонов

Световната шампионка Любов Шулика и женският национален отбор на Украйна по колоездене проведоха последната си тренировка преди Олимпиадата на колодрума в Борисовата градина.

Украинският тим ще се яви на Олимпиадата с българските велосипеди Drag Bluebird.

За втори път съм в България и много ми харесва. Първият път, когато бяхме тук с националния женски отбор по колоездене на Украйна, беше след Световното първенство - на възстановителен лагер в София. Посетихме Рилския манастир. А сега бяхме три седмици в Белмекен. Идеално е за тренировки, защото там въздухът е хубав, споделя 24-годишната Любов.

Всъщност украинката навършва своите 24 години точно днес и нейните съотборници и българските домакини от Drag ú подготвиха специална изненада в хотела – огромна торта за рождения ден.

Любов е от Луганск, но заради тренировките почти не се прибира в Украйна. За съжаление много рядко се прибирам вкъщи, зимата тренираме в Турция. Там е по-топло и няма сняг, казва тя.

За своите 24 години Любов има впечатляваща кариера - световен шампион за младежи, деветократен европейски шампион, двукратен световен шампион на 200 и 500 метра за младежи. Тази година на Световното първенство по колоездене е четвърта при жените.

Олимпийските игри са целият ми живот, това е голямата ми мечта. От дете мечтаех да отида на Олимпийските игри, казва тя.

Но успехите имат своята цена. „Имам много малко време за личен живот. Докато мога да се състезавам и тренирам, личният ми живот всъщност е спортът. Но аз обичам спорта. Нямам семейство, нито гадже, но и в момента не искам да имам. Виж, след Олимпиадата вече искам да си намеря и гадже, и съпруг, и да имам деца. Но всичко това – чак след Олимпиадата“, споделя колоездачката.

Любов е неподправено пряма и по една от най-интимните теми за всеки спортист – пречи или помага сексуалният живот преди важно състезание. Според нея, не може да се прави секс по време на Олимпиадата:

„Мисля, че сексът отвлича вниманието и пречи по време на толкова голямо състезание. Просто се превключваш на друга вълна. Когато целта ти е само една, ако обръщаш внимание на други неща, променяш посоката, която следваш“.

Формулата на успеха, според една от най-успелите украинки, е следната: „Не всичко става веднага. Трябва да се бориш. Най-важното е желанието, да искаш да постигнеш целите си".

Юлиуш Висожински

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!