Фейгин не тренира троен аксел заради условията в Зимния дворец

OFFNews 09 ноември 2023 в 14:41 1816 2

Фейгин

Снимка Getty Images

Лошите условия пречат на подготовката на Фейгин

Най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин вече не тренира изпълнение на троен аксел (б.р. това е най-старият и най-сложен скок, който се изисква както в кратките програми, така и във волните програми за юноши и възрастни фигуристи) заради лошите условия в Зимния дворец в столицата.

"Тройният аксел от известно време не го тренирам. Въобще не го опитвам. Така, че скоро няма да го видите в програмите. Надявам се на малко по-късен етап, като се почувствам готова да мога да го изпълня. Все още не мога да вляза в стабилна форма. Още не я чувствам. В момента искам дори на тренировки да изиграя чиста волна програма с елементите, които имам.

Това все още не ми се получава на всяка тренировка. Сега трябва да гоня стабилна форма, поне на този етап и след това вече да мисля за надграждане, тъй като не съм достигнала това, което искам в момента. Условията за подготовка не са най–добрите. В момента дори сме на долната пързалка. Нямаме тренировки на горната, където ще се проведе състезанието", каза Александра Фейгин.

Възпитаничката на Ина и Андрей Лутай ще участва на международния турнир за Купа "Денкова-Стависки", който се провежда в Зимния дворец в София. Тя даде оценка и на първото си участие за сезона в Ница (Франция), където взе бронзово отличие.

"От първото ми състезание, което беше в Ница преди седмица и половина-две, не съм много доволна. Бях сигурна, че съм физически доста добре, че съм във форма. Излязох на волната програма и не направих това, на което бях готова, което исках да покажа. Надявам се, че на второто състезание да изчистя тези грешки, които допуснах и да изиграя програмите си по-добре", допълни фигуристката.

"И двете ми програми са нови. Волната е супер интересна, не е на типична класическа музика. Наистина е доста интересно и различно от всички останали, които съм имала до момента. Волната програма вече я имам от доста време, от може би половин година. Имах повече време да я отработя. Кратката програма я смених някъде е началото на септември. Тя е една от любимите ми програми. Много красива. Роклите са супер красиви и интересни. Надявам се двете програми да се харесат на съдиите и на зрителите", завърши Фейгин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

2

Johnny B Goode

09.11 2023 в 15:58

Купа "Денкова-Стависки" ?????
А паметник няма ли да му издигнат на това пияно руско л@йно което уби дете и осакати за цял живот друго?

400

1

демотиватор

09.11 2023 в 15:01

Каката имаше добро представяне в риалитито "Игри на волята"- помни се.
Дано успее и с тройния Аксел (ジ)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика