Фейгин и Луполоувър ще ни представят на световното по фигурно пързаляне

OFFNews 12 февруари 2020 в 00:28 1618 0

Александра Фейгин и Лари Луполоувър ще представят България на световното по фигурно пързаляне в Монреал. Това стана ясно на пресконференцията, посветена на започващия днес в столичния Зимен дворец турнир за Купа Европа „София Трофи“. Надпреварата събира над 400 млади фигуристи от 25 държави.

"Интересът към турнира е огромен, наложи се да въведем ограничения, защото само от Италия заявките бяха за близо 100 участници. В състезанията ще се представят 70 български фигуристи, това ще бъде и последна проверка преди Световното първенство за мъже и жени, което предстои през март в Монреал.

На него ще бъдем представени от Александра Фейгин и от състезаващия се отскоро за България американец Лари Луполоувър, които единствени имат точки за подобно престижно участие в световния елит. Лари в момента кандидатства за българско гражданство, но по разпоредбите на Международното федерация може да се състезава за България с изключение на олимпийски игри.

Той е голям талант, един от малкото в света изпълняващ четворни скокове и се надяваме след като получи български паспорт да може да се участва за България и на Олимпиадата в Пекин след две години,“ заяви треньорката Ина Лутай.

"За трета поредна година „София – европейска столица на спорта“ и Столична община подпомагат турнира и младите български таланти в този спорт", каза на срещата с медиите зам.-председателят на „София – европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев.

Александра Фейгин благодари за помощта и заяви, че е силно амбицирана за още добри класирания до края на сезона и особено на световното първенство в Канада. Талантливата българка бе миналата година лице на инициативата „София – европейска столица на спорта“ и днес получи от Анатоли Илиев ваучер на стойност 300 лв. за магазините на водеща световна марка в производството на спортна екипировка.

Роденият и израснал в Ню Йорк Лари Луполоувър призна, че е избрал да продължи кариерата си в България заради треньорите Ина и Андрей Лутай, които много му помагат в израстването на леда.

Турнирът за Купа Европа е от сряда до неделя, като многото участници са причина състезанията да са от 7 сутринта до 23 вечерта. Най-интересното е в късния следобед в петък и в събота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови