Бьорндален се мотивирал от Домрачова

OFFNews 13 февруари 2017 в 14:33 3114 0

Най-титулованият биатлонист в историята Оле-Ейнар Бьорндален се качи за първи път на подиума през сезона, след като завърши трети в преследването на 12,5 км на световното първенство в Хохфилцен, Австрия.

Часове преди легендарният норвежец да си припомни как се отваря шампанското на почетната стълбица, същото стори и съпругата му Дария Домрачова, която финишира втора в преследването при дамите и напомни най-добрите си години по-малко от шест месеца, след като стана майка за първи път.

Оказа се, че с представянето си Дария е мотивирала Бьорндален, който не е искал да остане по-назад от нея. Двамата станаха първата семейна двойка в биатлона от 2004 година насам, която печели медали в един и същи ден.

За последно това сториха в Оберхоф френската легенда Рафаел Поаре и норвежската му съпруга Лив-Грете. Той остана втори в преследването, а тя спечели титлата.

"Това ми е първо призово класиране през сезона и ми е особено приятно. Стрелях добре и бях малко по-силен от обикновено в ски бягането. Признавам, че Дария много ме мотивира за това състезание. За последните 12 години биатлонът много се промени. Стана все по-трудно да се побеждава.

Конкуренцията се изостри, вече много биатлонисти стрелят без грешка. За тези 12 години аз се промених много. В някои отношения имам подобрения, в други съм по-слаб. През 2005 година бях много силен в бягането и печелех, независимо какво се случвашена рубежа. Сега не е така и затова не мога да си позволя грешки в стрелбата", коментира Бьорндален.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови