Бьорндален отказал да се състезава за Беларус в Пьонгчанг

OFFNews 13 март 2018 в 16:13 29225 0

Легендарният норвежки биатлонист Оле Ейнар Бьорндален все пак е имал възможност да участва на олимпиадата в Пьонгчанг, но е отклонил тази възможност.

В едно от последните си интервюта той споделя, чу ме е било направено предложение от МОК да влезе в състава на Норвегия и да се състезава в един отбор със съпругата си Дария Домрачова. До ситуацията се стигна, след като треньорите на Норвегия не включиха осемкратния олимпийски шампион в състава заради слаби резултати през сезона.

"Да, теоретично беше възможно. Благодарих и отказах. Не съжалявам за решението си. Аз съм норвежец преди всичко. Не мога да си представя да се появя в екип на Беларус. Нямаше да се чувствам на място. От МОК бяха готови за дадат съгласие, но аз изпреварих всякакво решение с отказа си.

Провел съм толкова състезание за Норвегия, че нямаше да е правилно да сменям отбора", разкри сензационно Бьорндален пред местна телевизия.

Заради ината на треньорското ръководство на Норвегия, осемкратният олимпийски и 20-кратен световен шампион се появи в Пьонгчанг като част от техническия екип на Беларус като задачата му беше да тества ските. 44-годишният Бьорндален явно добре се е справил със задачата, тъй като съпругата му Дария Домрачова спечели злато с щафетата и сребро в масовия старт.

Междувременно Украйна се присъедини към САЩ, Канада и Чехия, които обявиха, че ще бойкотират стартовете от Световната купа в Тюмен, Русия. Причината са нестихващите допинг скандали в руския спорт и липсата на адекватен контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови