Биатлонистите ни с нови гащеризони за сезона

OFFNews 25 октомври 2017 в 12:38 2163 0

С нови патриотични гащеризони ще карат през предстоящия сезон биатлонистите ни, стана ясно на пресконференцията на българската федерация. В тях е втъкан националния мотив - българската шевица.

Европейското първенство в Италия и зимната олимпиада в Пьончан логично бяха посочени като основните приоритети на българския национален отбор.

"Очаква ни доста тежък и натоварен сезон. Биатлонистите ни почти няма да се прибират в България до Олимпиадата. Лятната подготовка премина успешно. Всички са здрави, което е най-важното", коментира председателят на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска.

"За Олимпиадата имаме 10 квоти, което е голям успех. За първи път от 1992 година ще участваме с пълни състави при мъжете и при жените - по четирима и по една резерва. Ще дадем шанс в Световните и Европейските купи на някои по-млади състезатели, сред които Милена Тодорова и Кристиан Стоянов, но по принцип ще разчитаме на утвърдените вече биатлонисти", коментира още Дафовска.

Националните отбори заминават на 10-дневен лагер в Австрия на 30 октомври, след което ще се готвят в Поклюка (Словения) от 11 до 19 ноември, а след това и четири дни в Йостерсунд преди първата Световна купа за сезона в шведския курорт от 24 ноември до 3 декември.

Следват още две участия на Световни купи през декември в Хохфилцен (Австрия) и Анеси (Франция), след което е предвиден и лагер в Антхолц (Италия) преди Световните купи от германския етап в Руполдинг и в Оберхоф.

След тях са стартовете от Световната купа в Антхолц, а от 24 до 28 януари е Европейското първенство в Ридана (Италия), след които в началото на февруари отборът заминава за Република Корея за участие в Олимпиадата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови