Биатлонистите ни избраха австрийски бази преди старта на олимпийския сезон в Швеция

OFFNews 13 октомври 2021 в 16:05 1460 0

Милена Тодорова тренира

Два лагера в австрийски курорти са предвидени в подготовката на националните ни биатлонисти преди началото на олимпийския сезон. В момента най-добрите ни състезатели са в австрийски зимен център Рамзау, където вече на сняг тренират със ските и стрелят в низината с пушките.

Българите се завръщат от Алпите на 22 октомври, след което ще продължат подготовката си с кратък лагер на Белмекен. На 8 ноември нашите пак ще пътуват за Австрия за да тренират в Обертилиах.

Оттам българските биатлонисти ще летят директно за Швеция, където на 27 ноември са първите за зимата стартове за Световната купа с надпреварите в дългите индивидуални дисциплини на 20 км мъже и 15 км жени, следвани ден по-късно от спринтове. Вторият кръг в олимпийския сезон също е в Йостерзунд от 2 до 5 декември със спринтове, преследване и щафети, а годината ще завърши с два етапа съответно в австрийския Хохфилцен (10-12 декември) и във френския Анеси (16-19 декември).

През януари са насрочени три кръга за ценния трофей: в германските Оберхоф (6-9) и Руполдинг (12-16) и във италианския Антхолц-Антерселва (20-23), преди всички да се насочат към Пекин за олимпийските зимни игри, където биатлонът е със състезания от 5 до 19 февруари.

За старта на олимпийския сезон в момента в Рамзау тренират:

МЪЖЕ

Владимир Илиев

Антон Синапов

Димитър Герджиков

Благой Тодев

ЖЕНИ

Милена Тодорова

Мария Здравкова

Даниела Кадева

Лора Христова

Треньори отново са Александър Касперович и Виталий Норицин, като техен помощник сега е завърналият се в щаба Борислав Панков. Българите планират финалните тренировки преди отпътуването за Игрите в Пекин да бъдат в Антхолц (Ит).

За тази олимпиада MOK взе решение квотите да се определят до 16 януари, тъй че броят на нашите състезатели в китайската столица ще стане ясен след кръга за Световната купа в Руполдинг в средата на януари. Българската федерация си е поставила за цел да има максимален брой участници – 4 мъже и 4 жени на олимпиадата в Пекин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови