Биатлонистът Владимир Илиев: Без ваксина няма олимпиада

OFFNews Последна промяна на 22 септември 2021 в 16:28 1436 0

Лидерът на мъжкия национален отбор по биатлон Владимир Илиев разкри, че домакините от Китай няма да допускат неваксинирани спортисти на зимната олимпиада в Пекин. Най-големият спортен форум ще се проведе през февруари. В световният вицешампион за 2019-а година е на лагер в Германия заедно с останалите национали.

„Ще направим ваксинацията, когато се завърнем. Първата доза е в неделя. Другата ще е след четири седмици – потвърди в интервю за youtube канала Спортната Джунгла Владимир Илиев. - Непрекъснато правим тестове при пътувания. Като гледам нещата в Европа, доста голям процент от хората са ваксинирани.

Времето, в което неваксинираните хора ще могат да излизат от вкъщи, приключва скоро. Започват да поставят ограничения за тях. Ние приехме решението, въпреки че повечето от нас не са за ваксинирането. Наскоро Международния съюз по биатлон имаше конгрес. Казаха, че за олимпиадата няма да допускат неваксинирани хора в Китай.

Това е условието. За състезанията от Световната купа все още може и да не си ваксиниран. Но подлежиш на тест всеки 72 часа. При всяко пристигане и отпътуване непрекъснат трябва да си проверен", споделя още Владимир Илиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови