Радослав Янков остана извън финалите в Банско

OFFNews 21 януари 2023 в 14:42 3367 0

Радослав Янков

Снимка Архив

Радослав Янков, сноуборд

Съвсем малко не достигна на най-добрия български състезател в сноуборда Радослав Янков да се класира за финалите в първия паралелен слалом за световната купа в Банско. Янков се нареди 17-и в квалификацията, само на 17 стотни от 16-ото място, което бе заето от Щефан Баумайстер (Германия).

Най-бърз в квалификацията се оказа Арвид Онер (Австрия), който изпревари с 15 стотни Дарио Кавийзел (Швейцария). След тях се класираха трима италианци - Марк Хофер, Едвин Корати и Мирко Феличети. След първия опит отпадна и едно от най-големите имена в световния сноуборд Бенямин Карл, допуснал поредица от грешки, с които нямаше как да стигне до второто спускане.

Останалите български представители при мъжете - Димитър Ганичев, Александър Крашняк и Михаил Крашняк отпаднаха още след първото спускане на писта "Томба". Напред продължават само първите 16 времена от двете трасета.

При жените Теодора Пенчева направи две доста прилични спускания и остана 21-а в първото си международно състезание от доста време насам. Тя остана на 5,65 секунди от 16-ото място. 40-годишната Пенчева стартира много добре в последното си действие на трасето и в един момент дори се движеше 11-а, но в края се забави и слезе на 21-а позиция.

Квалификацията бе спечелена от Юлия Цог (Швейцария), която изпревари с 53 стотни Цубаки Мики (Япония). Трета остана германката Рамона Терезия Хофмайстер (Германия) на 58 стотни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови