Биатлонистът Краси Анев прекратява кариерата си

OFFNews 22 юни 2020 в 14:30 5765 1

Водещият български биатлонист Красимир Анев прекратява кариерата си.

33-годишният Анев обяви на пресконференция, че причината за решението му е дългогодишен конфликт с председателя на БФБиатлон Екатерина Дафовска, която е олимпийска шампионка от Нагано 1998.

"Аз съм дотук. Седем години издържах, но докато Екатерина Дафовска е председател на федерацията, аз нямам бъдеще. Нямам сили повече да търпя това отношение на председателя на федерацията. Сигурен съм, че то няма да спре. То е лично. Всеки с различно мнение е репресиран жестоко и затова мисля, че нямам бъдеще повече в този спорт", заяви Анев на пресконференция, цитиран от БТА.

Той постигна най-големия си успех в биатлона на Европейския шампионат в Раучиби през миналата година, когато спечели титлата в индивидуалната надпревара на 20 километра.

Анев, който има участие на три Олимпиади във Ванкувър 2010, в Сочи 2014 и в Пьончан 2018, е спечелил общо девет медала от континентални първенства - 1 златен, 4 сребърни и 4 бронзови.

Той постига и най-доброто класиране от български състезател при мъжете в историята на биатлона за Световната купа, когато на 11 януари 2015 в масовия старт в Оберхоф (Германия) се класира на четвърто място.

Конфликтите на Анев с ръководството на федерацията не са от вчера. В последните години той тренира и пътува отделно от останалите ни биатлонисти, като се включва към отбора само в състезанията. Пред медиите той разкри, че не му е изплатена солидна сума като премии за предтавянето вече година, а парите са похарчени за други състезатели.

"Искам да ви кажа, че аз съм се възхищавал на Катя Дафовска. Като малък съм се снимал с нея и след това не съм си мил ръката два дена, след като съм се срещал с нея. Конфликтът ни започна през 2013 година, след като отказах да работя със старши треньора Павел Захаров. Управлението на родната централа обаче е еднолично. Не знам какво визира председателят ни за наглост, но аз мога да кажа какво е наглост. Това е да дължиш 5-цифрена сума на състезател и да не му я изплащаш една година! Да го плюеш по медиите и да даваш тази сума за подготовка на други състезатели. Това е наглост.

Аз си искам премията, която съм спечелил с честен труд. Имам семейство, заработил съм я и я чакам. В същото време председателят да си гласува премии за себе си и администрацията на централата. Тези, които работят от 8 до 5 от понеделник до петък, докато аз съм по лагери цяла година и не си виждам детето. Аз си дадох младостта - 22 години. Това ли заслужавам? Премии за администрацията няма в нарадбата на ММС", каза още европейският шампион.

Той отхвърли и други упреци, отправени към него от Дафовска.

“Не съм се качил на лагер на Белмекен? Не съм подписал договор? Този договор ми беше предоставен преди 1 седмица. Екипът ми беше освободен на 23 април! Беше ми поставен ултиматум! Или работиш с новите треньори, или приключваш! Това е еднолично управление!  Аз се опитах да изгладим отношенията, защото искам да продължа, но при такова изнудване съм принуден да спра. Подготовката ми не е спирала. Аз съм професионалист и продължавам да тренирам, но отношението към мен е обидно", каза още Анев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

22.06 2020 в 15:03

Тук никой не прави връзка между честността, доблестта, и успеха. Жалко, че Дафовска е откърмена с тази порочна идеология. Затова, собствено, е виновен комунизмът - за деградирането на личната инициатива. Да припомним:

По време на упражнение, в рамките на дебат по някаква тема студентите от една група настоявали, че социализма, при който няма да има бедни и богати, а всички ще бъдат равни, е възможен и осъществим.
Професорът казал: ОК, нека направим експеримент.
За напред от всички оценки, които получавате ще се изчислява средното аритметично и всеки от вас ще получи тази средно аритметична оценка, така че никой да не пропада на изпит, но и вероятно никой няма да получи най-високата – 6(шест).
След първия тест , и усредняването на оценките от него, всички получили оценка 5(пет).
В резултат обаче усърдно учещите студенти не останали много доволни, а двойкаджиите, разбира се, горещо приветствали новата система.
На следващия тест отличниците решили, че и на тях им се полага да се облажат от новата система и учили далеч по-малко. Двойкаджиите така и не учили въобще, знаейки, че има кой да учи и заради тях.
Средната оценка от втория тест била 4(четири).
След третия тест всички получили 3(три).
Резултатите така и НИКОГА не започнали да се подобряват, а в групата започнали препирни, взаимни обвинения, обиди и разцепление. НИКОЙ НЕ ИСКАЛ ДА УЧИ ЗАРАДИ МЪРЗЕЛИВИТЕ КОИТО ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ОТ ТРУДА МУ!
Така за всеобща изненада на групата, в края на годината всички били скъсани.

Успеха ни 94’та по футбол се дължи на това, че всичките ни футболисти тренираха в чужбина. Защо ли...