Чехия надви Руския олимпийски комитет в хокейния турнир след продължения

OFFNews 12 февруари 2022 в 18:11 4908 1

Отборът на Чехия спечели с 6:5 след продължения срещу състава на Руския олимпийски комитет в двубой от група В на олимпийския турнир по хокей на лед в Пекин.

Това бе втори успех за чехите с допълнителна част и те заемат трето място в групата, в която са още отборите на Швейцария и Дания, с четири точки, докато руснаците са лидери със седем.

Патрик Ръсъл пък наниза хеттрик за отбора на Дания, който победи с 5:3 Швейцария в другия мач от групата и се изкачи на второ място с шест точки.

Томаш Кундатек и Давид Крейчи изравниха два пъти за чехите в първите две третини, а само 35 секунди след второто попадение Михаел Шпачек даде за първи път преднина на отбора си. Лукаш Клок вкара четвъртата шайба срещу руснаците, които обаче отбелязаха светкавични три гола. Кирил Семьонов, Арсени Грицюк и

Андрей Чибисов се разписаха в рамките на 4:32 минути и РОК поведе с 5:4.

Томаш Хика обаче изравни само 35 секунди след попадението на Чибисов и изпрати мача в продължение, в което чехите получиха възможност да атакуват четирима на трима. Те се възползваха 8 секунди преди края на пауърплея и 30 секунди преди сирената с попадение на Либор Шулак след асистенция на Крейчи.

Владимир Ткачов и Никита Нестеров бяха точни за руснаците в началото на мача, преди отбора да получи огромно наказание заради удар на Дмитри Воронков в главата на съперник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

13.02 2022 в 11:38

чудесно състезание! дано руските момчета ги забележат ловците на талант, да ги вземат по света малко да се разходят. чудесни играчи и в двата отбора.
 
X

Да помогнем на украинските деца!