България на 18-о място на старта при Световната купа по биатлон

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2018 в 16:01 1768 0

Снимка Facebook: Антон Синапов / Anton Sinapov

Биатлонистите ни Антон Синапов и Даниела Кадева дадоха начало на тима ни за новия сезон. Двамата стартираха в спринтовата индивидуална щафета на Световната купа в Поклюка, където за съжаление не издържаха на напрежението и завършиха 18-и.

Кадева и Синапов направиха едно много добро представяне при първото си минаване по пистата и бяха близо до Топ 10. При второто си излизане на пистата обаче и двамата показаха умора. Все пак Даниела стреля без грешка, като използва само 2 допълнителни патрона за двете си стрелби.

Не така се получи при Антон, който направи безгрешна първа стрелба, но на втората не успя да затвори две от мишените дори и с 3-те допълнителни патрона. Така той влезе в наказателната обиколка, където завъртя цели две. Това отпрати тима ни на 18-ата позиция.

Първите победители за сезона пък са норвежците в състав Текла Брун-Лие и Ларс Берге Биркеланд, които използваха общо 4 допълнителни патрона, с които свалиха всичките си мишени. Втори се наредиха австрийците, а трети са украинците.

По-късно днес, в класическата смесена щафета, ще участват най-добрите ни биатлонисти в последните години - Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Красимир Анев и Владимир Илиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови