Американец ще се състезава за България във фигурното пързаляне

OFFNews 18 октомври 2019 в 11:13 3020 0

Американският състезател по фигурно пързаляне Лари Луполоувър, който доскоро защитаваше цветовете на Азербайджан, ще дебютира за България.

Колегите от "Beautyinsport" съобщават, че това ще стане след две седмици на международния турнир "Волво Къп" в латвийската столица Рига.

Там би трябвало да участват още Александра Фейгин и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис. Васил Димитров пък е в списъка при юношите.

Луполоувър се яви и участва в контролно състезание преди началото на сезона и още тогава стана ясно, че явно е привлечен да се състезава за България. Роден е на 8 април 1999 година в Ню Йорк, където живее, но досега участва за Азербайджан.

Два пъти е бил в София за участия на световни първенства за юноши (38-и е през 2014-а и 30-и през 2018-а). През миналия сезон Луполоувър има само едно участие на турнир в Будапеща и сборът му от двете програми е 158.23 точки.

Най-доброто му класиране на европейско е 23-о място преди четири години, после не влиза в топ 30. В момента при мъжете разполагаме с Ники Лео Обрейков, а огромен прогрес демонстрира и Александър Златков, който е вече на 18 години и напълно готов за състезания при мъжете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови