В Германия препоръчаха ваксинация на всички подрастващи между 12 и 17 години

OFFNews 16 август 2021 в 15:34 828 0

Германският консултативен комитет за ваксини (SITKO) актуализира в понеделник своите насоки, препоръчвайки на всички деца и юноши на възраст между 12 и 17 години да се постави ваксина срещу COVID-19, като се позова на допълнителни данни за безопасност и на повишените рискове, свързани с по-заразния Делта варианта на коронавируса, съобщава Ройтерс.

По-рано STIKO разреши ваксинирането на населението срещу COVID-19, но ограничи препоръката си до подрастващи с вече съществуващи медицински състояния и тези с по-висок риск от развитие на по-тежки симптоми на коронавирус.

Днес STIKO заяви, че препоръката му се основава на нови данни от ваксинационната програма в САЩ, както и на математическо моделиране, показващо, че децата от тази възрастова група са изложени на значително по-висок риск от инфекция с варианта Делта на коронавируса.

"След внимателна оценка на тези нови научни наблюдения и данни STIKO стигна до заключението, че според настоящите познания, предимствата на ваксинацията надвишават риска от много редки странични ефекти от подобна ваксинация", посочва от Германският консултативен комитет за ваксини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови