Психолози и аниматори ще помагат на децата в столичната педиатрия

Фондация 'За Нашите Деца' и болница 'Проф. Д-р Иван Митев' ще работят заедно в подкрепа на малките пациенти и техните родители

OFFNews 29 януари 2020 в 10:30 1252 0

Екип от специалисти на фондация „ За Нашите Деца“ ще работи за повишаване качеството на грижата и подобряване благосъстоянието на децата и техните семейства, които са пациенти на столичната педиатрия.

С настанените в болницата деца, аниматори и детски психолози ще провеждат индивидуални и групови занимания, включващи различни развитийни дейности, музикотерапия, арт работилници и арт ателиета. По този начин специалистите от ЦОП „Св. София“ ще работят за подобряването на психо-емоционалното състояние на децата, както и за намаляване на ефекта от дългия болничен престой.

Дейностите ще осъществяват в рамките на споразумение за предоставяне на интегрирани здравно-социални и образователни услуги за деца от 0-7г., което беше подписано между Център за обществена подкрепа „Св. София“ и "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев" ЕАД - София.

Основна цел на съвместната работа е въвеждането на иновативни практики и семейно-ориентиран подход, с който да се окаже подкрепа на цялото семейство, в рамките на здравното заведение. Родителите ще имат възможност за индивидуални консултации с психолог, а при необходимост цялото семейство ще може да се консултира със специалист по ранна детска интервенция. Специалистите ще провеждат и групови обучения, курсове и дискусии с родителите на територията на здравното заведение, по теми, свързани с отглеждането и възпитанието на децата.

Фокусът на работа на екипа от ЦОП „Св. София“ ще бъде върху децата с увреждания и тежки заболявания, чиито семейства се нуждаят от подкрепа, както и децата, настанени за лечение в болничното заведение, които нямат интензивен контакт с родителите си.

Обучения и консултации по теми, свързани със семейно-ориентирания подход и ранното детско развитие, са предвидени и за здравните и социални специалисти в болницата.

Настоящето споразумение е продължение на добрата ни практика за сътрудничество с болничните заведения на територията на гр. София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !