Кафе с лимон за здравословно начало на деня

OFFNews 28 декември 2020 в 09:43 4696 0

Можете да нарежете няколко тънки цитрусови филийки в чашата си или да добавите прясно изцеден сок. Въпреки че такъв коктейл има специфичен вкус, той отдавна е има многомилионна армия от фенове.

Освен това кафето с лимон е невероятно здравословна комбинация, която има благоприятен ефект върху много процеси в тялото - от сърдечната функция до състоянието на кожата, съобщава БГНЕС.

Комбинацията от кафе и лимон осигурява двойна доза антиоксиданти. Флавоноидите, открити в кафето, се комбинират с витамин С от лимона, за да помогнат в борбата със свободните радикали с двойна сила. Антиоксидантите предотвратяват окислителните процеси в организма, които водят до отслабване на имунната система, провокират преждевременно стареене и могат да причинят някои хронични заболявания. Чаша кафе с лимон сутрин ще ви осигури надеждна защита.

Ползите от лимона и по-специално витамин С за имунитета са добре известен факт. Но малцина знаят, че кофеинът също укрепва естествената защита на организма. Факт е, че кафените зърна (това се отнася за разтворимото кафе в по-малка степен) съдържат желязо, цинк и витамини от група В. Тези активни вещества стимулират производството на имуноглобулини и осигуряват на организма защита срещу вируси и патогенни организми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови