Волейболистите ни записаха поредна загуба

OFFNews 25 юни 2023 в 16:53 1051 0

Волейбол

Снимка FIVB.org

България загуби драматично от Куба

Националният отбор на България по волейбол загуби от Куба с 2:3 (25:23, 19:25, 20:25, 25:16, 16:18), след като не успя да реализира четири мачбола в тайбрека на мача от Лигата на нациите. Срещата се игра във френския град Орлеан, като българският отбор остава само с една победа от 8 мача, постигната над Словения в началото. Отборът вече е на предпоследното 15-о място с 6 точки и геймово отношение 10:21.

Стартовият състав на България бе от Александър Николов, Димитър Димитров, Алекс Грозданов, Николай Колев, Георги Сеганов, Мартин Атанасов и либето Теодор Салпаров. По-късно в игра се появиха Светослав Иванов, Илия Петков, Делчо Раев и Аспарух Аспарухов.

България започна силно мача и поведе в резултата с 4:0, но след това допуснахме серия на кубинците, които изравниха при 5:5. След това двата отбора играха точка за точка, понякога с лек аванс за тима на Пламен Константинов. При 23:23 Суарес от Куба прати топката в аут след изпълнение на начален удар, а след това атака на кубинците също излезе в аут и тимът спечели първата част.

Във втория гейм българският тим успя да вземе надежден аванс при 13:9. След това обаче разликата започна да се топи и кубинците изравниха - 14:14. На свой ред съперникът дръпна напред с 21:15, като успя да затвори частта при 25:19.

В третата част двата тима бяха равностойни до 10:10, след което Куба натрупа преднина от четири точки и поддържаше до края, като затвори гейма при 25:20.

В четвъртия гейм тимът на Константинов успя да реагира, като натрупа аванс при 14:9, а след това поведе и с 21:12, като съперникът извади част от основните си играчи, за да ги запази за тайбрека. България спечели частта с точка на Николай Колев през центъра за 25:16.

В тайбрека с някои добри атаки на Александър Николов и блокади на българския тим, той поведе с 9:7. След това стигнахме и до три мачбола при 14:11. България обаче пропусна три поредни точки с неуспешни атака ни Мартин Атанасов. Драмата продължи дълго като при 15:14 имаше неуспешна атака на Ерера за кубинците, но Атанасов бе играл с топката при блокадата. След това имаше ново докосване на мрежата при блокада на тима на Константинов и мачът продължи. Хесус Ерера направи два аса в края на мача, с което донесе успеха на кубинците.

Българският тим имаше предимство при блокадите - 13 срещу 8 за Куба, както и при непредизвиканите грешки. Куба бяха по-добри на сервис и атака.

Най-резултатен за България бе Александър Николов с 23 точки, 12 добави Мартин Атанасов. Най-много точки в мача отбеляза кубинецът Хесус Ерера - 26.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!