Световното клубно първенство по волейбол на живо по спортните канали на Мтел

Цветан Соколов, Николай и Розалин Пенчеви се впускат в битка за последния международен волейболния трофей за годината

OFFNews 12 декември 2017 в 15:11 49928 0

Спортните канали на Мтел ще излъчват на живо всичко най-интересно от Световното клубно първенство по волейбол за мъже, което ще се проведе от 12 до 17 декември в Полша. В надпреварата ще вземат участие и три от звездите на националния ни отбор – Цветан Соколов и братята Николай и Розалин Пенчеви.

Освен родните състезатели зрителите на спортния канал ще имат възможност да гледат в пряк ефир изявите на имена като Вилфредо Леон, Максим Михайлов, Робертланди Симон, Мариуш Влазли, Османи Хуанторена и Факундо Конте.

В турнира участват 8 отбора разделени в две предварителни групи. Първите два от всяка ще се класират на полуфиналите, където ще се срещнат по правилото „на кръст” за определяне на финалистите. В група А попадат отборите на Лубе Чивитанова, Сармайе Банк Техеран, Сада Крузейро и ЗАКСА Кенджеджин-Кожле. Група Б включва тимовете на СКРА Белхатов, Персонал Боливар, Шанхай ВК и Зенит Казан.

От 12 до 14 декември ще се изиграят мачовете от груповата фаза, като Mtel Sport 2 ще предава по два двубоя на ден. Програмата ще открият финалистът в последните две години Зенит Казан и аржентинският Персонал Боливар, в чиито редици се състезава Розалин Пенчев. Те ще играят във вторник от 18:30 часа, а веднага след това, от 21:30 часа, зрителите на Mtel Sport 2 ще видят и Николай Пенчев, който ще излезе със своя СКРА Белхатов срещу Шанхай ВК.

По същото време, от 21:30 часа, по Mtel Sport 1 феновете ще могат да се насладят на мегасблъсъка между бразилския Сада Крузейро и италианския Лубе Чивитанова. Южноамериканците са настоящите шампиони в турнира, докато италианците, водени от българската си звезда Цецо Соколов, са сред фаворитите да върнат короната на Стария континент.

На 13 декември (сряда) феновете на волейбола отново ще гледат на живо и тримата ни национали. От 18:30 часа Лубе Чивитанова с Цветан Соколов в редиците си ще се изправи срещу полския ЗАКСА Кенджеджин-Кожле, а в 21:30 часа братята Пенчеви ще премерят сили в дербито СКРА Белхатов – Персонал Боливар.

В последните срещи от груповата фаза, на 14 декември (четвъртък), Розалин Пенчев и Персонал Боливар ще играят срещу китайския Шанхай ВК от 18:30 часа, а три часа по-късно Цветан Соколов и Лубе ще срещнат иранския Сармайе Банк.

Mtel Sport 2 ще излъчва на живо и решителната фаза от надпреварата през уикенда. На 16 декември (събота) ще се изиграят двата полуфинала, които ще се предават на живо от 18:30 и от 21:30 часа. По същото време в неделя ще се изиграят най-напред мачът за 3-4-то място, а после и този за титлата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови