Полиция свали 215-сантиметров волейболист от самолет (видео)

OFFNews Последна промяна на 15 март 2017 в 20:15 9720 0

Волейболистът на Факел Новий Уренгой Александър Кимеров бе свален с полицейска намеса от самолет преди да излети от Самара за Москва.

215-сантиметровият спортист се е прибирал заедно с няколко съотборника след мача на отбора им в Суперлигата на Русия срещу НОВА Новокуйбишевск.

Кимеров е сменил мястото си за сядане в самолета с друг пасажер. Волейболистът е заел креслото до аварийния изход, където е имало повече свободно пространство.

Стюардеса на авиокомпанията първоначално върнала Кимеров на мястото му, но малко по-късно се оплакала на командира на екипажа, че волейболистът пречи на преминаващите в самолета.

Пилотът е повикал полицаи, които извели Кимеров от самолета, заради което полетът е бил забавен с 40 минути. Все пак играчът, е излетял за Москва със следващия полет.

“Аз и още няколко играчи на Факел по лични причини решиме да излетим по-рано от Саратов за Москва. Пристигнахме в самолета и заехме своите места. За съжаление при регистрацията не предвидих, че ще е по-добре да си резервирам място до аварийния изход, където за пътници с моите габарити е много по-комфортно.

Затова се обърнах към стюардесата с молба по възможност да се преместя. Проводницата ми отвърна, че тези места струват по-скъпо, а когато и предложих да си доплатя тя отказа. Нашият разговор бе чут от девойката, която седеше до аварийния изход и се бе съгласила да разменим местата си.

Стюардесата ни върна по местата ни. Моят ръст е 215 сантиметра и аз физически не успях да се сместя на седалката ми и се наложи да си пусна краката на пътеката. С това си действие отново предизвиках ново възмущение от служителката в самолета, а на всички мои увещания, че антропометричните ми данни и елементарните закони на физиката не ми позволяват да седна нормално, девойката ми отвърна, че ще повика полиция.

И наистина дойдоха двама полицаи, казаха ми че съм нарушител и ме помолиха да напусна самолета. Аз им обясних ситуацията, други пътници от самолета също им потвърдиха, че по никакъв начин не съм нарушил обществените порядки.

Първоначално това ги убеди и те си тръгнаха, но малко по-късно се върнаха вече и бяха четирима. Заявиха ми, че стюардесата е написала официално жалба срещу мен. Разбрах абсурдността на на цялата ситуация, но като нормален гражданин се подчиних и заедно с полицаите напуснах самолета. За Москва излетях няколко часа по-късно заедно с целия отбор”, сподели Кимеров след това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови