България запази мястото си в Лигата на нациите

OFFNews 08 юли 2023 в 17:11 1820 0

Волейбол

Снимка FIVB.org

Националите ще продължат да ни радват

Националите по волейбол на България при мъжете ще участват в турнира Лига на нациите (VNL) и през 2024 година. След като през миналата седмица националният тим на България при жените си осигури оставане в най-комерсиалния волейболен турнир за догодина, днес това се случи и с мъжкия състав.

Мястото на България в лигата е гарантирано след загубата на Канада от Полша с 0:3. Двата тима се срещаха в мач от третия турнир, който се играе във Филипините. Канадците вече заемат 14-то място в общото класиране с актив 2 победи и 9 загуби, като имат само един оставащ мач. Той ще бъде срещу заемащия последната 16-та позиция Китай. Азиатският отбор е със същите показатели във временното класиране. Двете страни са сред "чалъндж" отборите и загубилият със сигурност ще остане след България в подреждането, пишат от Българската волейболна федерация на официалния си сайт.

Към момента България заема 13-та позиция във временното класиране с 2 победи и 8 точки. След българските национали са отборите Канада, Куба и Китай с по 6 точки.

До края за България остават два мача – срещу Сърбия и САЩ. Тази вечер в 23:30 часа е двубоят със сърбите в Анахайм, а в понеделник в 6:30 часа предстои срещата с домакина на третия турнир - САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика