Ексклузивно Борисов първо каза, после отрече, че би се кандидатирал за президент

Таланти на 'Еврофутбол' триумфираха в плувния маратон Галата - Варна

OFFNews Последна промяна на 05 август 2019 в 12:41 2311 0

Спортните таланти на „Еврофутбол“ в плуването Василики Кадоглу и Георги Цурев триумфираха в 79-о издание на плувния маратон „Галата – Варна“.

В изключително оспорвана борба първи на буна №2 при мъжете финишира 17-годишният Цурев, който преодоля 4-те километра за 49.59 мин. Втори при мъжете е Радостин Кръстев с 50.03 мин., трети е Никола Саватинов с 50.04 мин.

Съотборничката на Георги от варненския клуб „Астери“ – Василики Кадоглу, отвя конкуренцията при дамите и завърши с 56.05 мин. Втора е Габриела Георгиева с 1:03.41 ч., трета е Ивет Шумкова с 1:05.48 ч.

Така двамата варненци с най-добри резултати от надпреварата ще участват в градския плувен маратон на Дордрехт в края на август.

За първи път състезанието започна от брега, като това бе плажната ивица на Карантината. В него сили премериха 268 души от девет държави от България, Русия, Украйна, Белгия, Турция, Дания, Англия, Холандия и Молдова.

Маратонът „Галата – Варна“ е най-старото плувно състезание в България и тази година бе част от инициативата „Варна – Европейски град на спорта 2019”. Събитието бе под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„Еврофутбол“ желае успех на всички Спортни таланти!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо