Русенец ще плува 72 часа без прекъсване в езеро

OFFNews 14 юли 2022 в 17:12 3016 0

Теодор Цветков

Снимка Община Русе

Теодор Цветков

Русенецът Теодор Цветков ще плува 72 часа без прекъсване в езерото в лесопарка "Липник" край дунавския град. Началото на маратона ще бъде поставено на 11 август тази година, съобщиха от кметството в Русе.

Идеята на Теодор Цветков е да покаже безграничната воля на човек и възможностите на неговото тяло във водата. Популяризирането на езерото в лесопарка също е една от целите на плувеца, тъй като след три години то ще бъде домакин на Световното първенство за драконови лодки.

За да осъществи идеята си, на Теодор му са необходими 8000 лева. Основна част от средствата ще използва за подготовка, хранителни добавки и уред за възстановяване.

Община Русе може да отдели 3000 лева, а на свое заседание днес Общинският съвет прие с пълно единодушие финансовата подкрепа.

От кметството припомнят, че това е поредна инициатива на младия русенец - през миналото лято Цветков завърши на второ място в ултра маратона "Самара Лука" в Русия. Тогава той плува 181 км в река Самара в подкрепа на световната кауза за справяне с глобалното затопляне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови