Наш плувец проби на олимпийски полуфинал с национален рекорд

OFFNews 27 юли 2021 в 14:12 3848 0

Снимка БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Любомир Епитропов постави нов национален рекорд на 200 метра бруст и се класира за полуфиналите на дисциплината на Олимпиадата в Токио.

Българинът направи силно плуване и завърши пети в четвърта серия с 2:09.68 минути, с което за първи път слезе под 2:10 и подобри досегашното си върхово постижение от 2:10.12 минути.

Постижението на състезателя му отреди 14-о място в пресявките.

Епитропов ще плува утре във втора полуфинална серия. Той е първият български плувец, който преодолява сериите и се класира за полуфиналите на Игрите в Токио.

Най-бърз в сериите на 200 метра бруст бе австралиецът Исаак Стъблети-Куук с 2:07.37 минути.

Епитропов стана първият българин, който достига олимпийски полуфинал в плуването след Михаил Александров през 2008 година в Пекин.
Тогава Александров финишира 11-и на 100 метра бруст.

"Изключително съм доволен, можех още повече, но съм доволен, че това време ме класира за полуфиналите. Слизане под 2:10 за първи път. Не мисля, че ще има път, в който да съм доволен на 100 процента, освен ако не е световен рекорд.

Подготовката ми беше съсредоточена специално за 200 метра и успях да изпълня целта. Оттук-нататък всяко по-предно класиране ще бъде добре дошло. Искам да благодаря на целия екип, който е тук, който истински ни подкрепя. А на хората, които оплюха всички състезатели на тази олимпиада, мога само да им кажа наздраве и лека вечер", каза след достигането си до полуфинала Епитропов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови