Петър Стойчев тръгва за защита на световната титла по ледено плуване

OFFNews 13 март 2019 в 14:30 1812 0

Легендата в плувния маратон Петър Стойчев заминава в сряда ( 13 март) за Мурманск, Русия, където предстои третото Световно първенство по ледено плуване.

Българинът, който държи и световния рекорд в „кралската” дисциплина от 1000 метра ( 12.15 минути) ще атакува отново златния медал в конкуренцията на над 350 състезатели от цял свят. Стойчев ще плува и в дисциплината 500 метра. Петър заедно със своя треньор Красимир Туманов тренират двуразово в последните два месеца на басейн Спартак в София.

"Подготовката върви нормално. Тренираме при отлични условия на басейн „ Спартак”, но знаете, че температурата на водата ще бъде коренно различна на самото състезание. Очаква се да бъде около 2 градуса над нулата и да вали сняг.

Вятърът също е проблем, но ще се свикне. Имам опит и самочувствие да се предстява успешно и дано всичко да е наред. Ще се плува в замръзнало езеро, което ще бъде разрязано с формата на басейн непосредствено преди състезанието, което ще бъде в петък и събота. Винаги съм казвал, че като плувам за родината, забравям за студа и неприятния лед във водата. Сега отново ще е така.

Пожелавам си отново всички да станат на крака и да звучи българския химн в далечен Мурманск”, каза Петър Стойчев след днешната сутрешна тренировка.

Стойчев и екипа му заминават с полет за Москва в сряда в 13.10 часа от терминал 2 на летище София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови