Плувците ни Антъни Иванов и Диана Петкова приключиха в сериите

OFFNews 26 юли 2021 в 14:41 4097 0

Снимка БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Плувците ни Антъни Иванов и Диана Петкова се представиха под възможностите си и приключиха още в сериите на олимпийските игри в Токио.

Антъни Иванов не успя да се класира за полуфиналите на 200 метра бътерфлай. Българинът финишира шести в своята трета серия на коронната си дисциплина с 1:56.36 минута, което му отреди 20-о място в крайното подреждане.

Иванов, за когото това беше дебютен старт на Олимпийски игри, имаше амбиции за финал, но плува доста под възможностите си и отпадна още в сериите, като завърши на близо две секунди от собствения национален рекорд в дисциплината, който е 1:54.50.

Най-бърз в сериите беше световният рекордьор и фаворит за златото в Токио Крищоф Милак от Унгария с 1:53.58 минута.
22-годишният българин все пак продължава участието си на Игрите в Токио в сериите на 100 метра бътерфлай на 29 юли.

"Нямам коментар. Не знам какво да кажа. Когато тренирам най-много, се получават най-лоши резултати. Само това мога да кажа. Нямам никакво обяснение. Въобще. Сега ще говоря с треньорите и вече ще видим какво се е случило, но това беше трагично. На тренировки преди две седмици давах много по-добри времена", заяви видимо ядосаният Иванов.

Диана Петкова пък приключи участието си на Игрите в Токио след 25-о място на 200 метра съчетано плуване.

Българката не успя да намери ритъма си на плуване и завърши последна във втора серия с време 2:16.70 минути, което е повече от четири секунди по-слабо от най-доброто й лично постижение и държавен рекорд в дисциплината 2:12.38.

Това беше втора дисциплина за Петкова, след като вчера отпадна в сериите и на 100 метра бруст. Най-бърза в сериите на 200 метра съчетано бе американката Кейт Дъглас с 2:09.16 минути. Световната рекордьорка и олимпийска шампионка от Рио 2016 Катинка Хосу влиза с второ време в полуфиналите с 2:09.70 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови