България с втори полуфиналист в плуването на олимпийските игри

OFFNews 29 юли 2021 в 14:37 4948 0

Снимка Getty Images

Надеждата ни в плуването Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 метра бътерфлай на олимпиадата в Токио.

18-годишният българин спечели шеста серия с време 51.28 секунди, което бе достатъчно да намери място сред най-добрите 16.

Миладинов направи силна втора дължина и успя да влезе с шести резултат в полуфиналите.

В серията си Миладинов победи легендата в бътерфлая Чад льо Кльо от Южна Африка, който не успя да се класира за полуфиналите.

Йосиф Миладинов стана вторият българин с полуфинал в Токио след Любомир Епитропов, който участва в полуфиналите на 200 метра бруст.

Другият българин, който стартира на 100 метра бътерфлай - Антъни Иванов, остана 29-и с време 52.25 секунди.

Най-бърз в сериите бе американецът Кейлъб Дресел с 50.39 секунди, с което изравни олимпийския рекорд на Джоузеф Скулинг от Рио 2016. Другият претендент за златото Крищоф Милак от Унгария е втори с 50.62.

“Надявам се утре на полуфиналите да плувам още по-добре. Имам голяма конкуренция и се надявам да се класирам на финал. Имам доста резерви при пипането, така че ще работя върху това още малко утре сутринта. Времето между квалификациите и полуфиналите е малко, но мисля, че психологически ще го преодоля и ще се представя добре.

Беше доста емоционално изживяването да плуваме един до друг с Чад льо Кло, надявам се да се повтори. Прекрасно плуване за първия ми старт на олимпиадата. Надявам се да има финал, имам някакво вътрешно чувство, че мога да го направя, така че няма да се откажа”, коментира щастливият Миладинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови