Законно снимали нудистите на плаж Делфин

Глобиха наемателя за дървената стълба

OFFNews - Бургас 24 август 2017 в 17:19 24009 0

Снимка бТВ

Камерите, които наемателят на плаж „Делфин“ бе поставил, са законни, категорични са от полицията.

Видеонаблюдението беше поредната причина за напрежение между стопанина на ивицата и нудистите, които я посещават от десетки години.

За поставянето на камери имаше няколко сигнала, включително и до Министерството на туризма.

Има поставени пет камери на ивицата, три, от които, са функциониращи, поясни началникът на полицейското управление в Царево Красимир Киров.

Самата фирма, която е наемател на плаж „Делфин“, подала е заявление в Комисията за защита на личните данни. Камерите са монтирани на спасителните постове. Указано е на входа на плажа, абсолютно всичко е спазено по отношение на това плажуващите да бъдат уведомени, че има видеокамери на плажа. Те са насочени към зони, където действително няма нудисти“, поясни Киров.

Съставили сме предупредителен протокол на наемателя и управителя на ивицата да не се допуска напрежение между нудистите, които плажуват там и останалите посетители и служители на плажа, добави Красимир Киров.

Записите от устройствата се съхранявали до три дни, уточни той.

С 5000 лв. е глобен пък наемателят, „Тйва Интернешънъл“, от РИОСВ – Бургас. Санкцията е наложена заради изграждане и монтаж на дървена стълба към плажа, без тя да е съгласувана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови